APK

Algemene Periodieke Keuring

Een Nederlandse auto is verplicht om een geldige APK te hebben, maar wat is dat nou precies? APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Het meest belangrijk is om te controleren of je auto veilig is om aan het verkeer deel te kunnen nemen. Daarnaast weet je of je auto op de juiste manier staat geregistreerd en of hij voldoet aan de milieueisen.

Vanaf een leeftijd van 4 jaar, ben je verplicht om je auto ieder jaar te laten voorzien van een nieuwe APK. Bij Kien hebben we diverse keurmeesters die naast het onderhoud of reparatie er ook voor zorgen dat jij veilig de weg op kunt.

De APK is bij wet verplicht. Voorkom een boete!

Omdat de APK bij wet verplicht is, wordt er gehandhaafd op de status van je auto. Het is dus van belang dat je auto op tijd voorzien is van een geldige APK. Op het keuringsrapport of de website van de RDW (rijksdienst wegverkeer) zie je wanneer de APK afloopt. Je kunt je auto 3 maanden voor afloop al laten keuren zonder dat het invloed heeft op de nieuwe datum.

Na afloop krijg je van ons een keuringsrapport, bewaar deze in je auto. Ook bij afkeur is het belangrijk om deze te bewaren. En als je de APK dan ook nog eens combineert met een onderhoudsbeurt, dan weet je zeker dat je auto er weer even tegenaan kan.

  • Laat je auto op tijd keuren

  • Neem je kentekenbewijs mee

  • Bewaar het keuringsrapport

  • Combineer de APK met een onderhoudsbeurt